Polo

Det siste vi skal snakke om er en av verdens eldste sporter, det kalles for polo og spilles faktisk fra hesterygg. Det sies at denne sporten faktisk har eksistert i muligens over 2500 år. Denne sporten skal også ha blitt oppfunnet i Iran.

Lagsport

Dette er også en lagsport, og hvert lag består av fire spillere med hver sin hest. Dersom denne sporten er innendørs så er det tre spillere i stedet for fire.

Hvordan fungerer sporten? La oss begynne med å se på hvordan banen ser ut. Banen er på 270 meter over 150 meter. Hver spiller har også en kølle og formålet med dette spillet er å slå en ball som ruller rundt på bakken gjennom målet til motstanderen.

Hver av spillerne er nummererte, og vi skal først se på disse spillerne for et spill som passer til fire spillere, altså en utendørs arena. Plass nummer en er delt ut til angrepsspilleren i spillet. Plass nummer fire blir da på en måte forsvarsspilleren. Det vil si at dersom du spiller som nummer en så skal du være i angrep, hvor det andre lagets nummer fire kommer til å være for å prøve å dekke deg fra å skåre på målet.

Det er også viktig at i tillegg til alt utstyret hesten trenger og køllene, at spillerne bruker hjelm. Dette er tross alt store krefter i sving, og beskyttelse er veldig viktig i tilfelle noe skulle gå galt. Det finnes mange forskjellige varianter av denne sporten, for eksempel så finnes det en variant mellom polo og lacrosse også!

I polo så varer ikke kampen alt mellom en og to timer. Periodene i kampen er delt inn i chukkas. Disse periodene varer oftest i rundt syv minutter. Dette er kanskje det mest kompliserte spillet som involverer hest, og det kreves derfor enda bedre samarbeid mellom rytter og hest.