Hestens helse : Del 2

La oss se på noe som kanskje er litt mer generelt, men samtidig litt mer avansert enn disse andre tingene vi har snakket om.

Vekt

Det vi snakker om i dette tilfellet er rett og slett vekten dens. Dersom du klikker deg inn på den lenken som er tilbudt så kan du se hvordan du finner ut om hesten din er sunn eller ikke. Du kan gå gjennom disse nivåene selv og sjekke hvordan det står til, men det viktigste er at hesten ikke skal være utsultet og tynn, men heller ikke være så godt matet at den begynner å bli feit.

Nivået du bør ligge på er egentlig 3 av 5. Som en tommelfingerregel så kan vi si at ribbeinene til hesten skal kunne føles på hesten dersom du tar på kroppen, men du skal ikke kunne direkte se dem med det nakne øyet.

Dersom du for eksempel lar hesten din bli for stor så kan det hende at den kommer til å utvikle forskjellige problemer som kommer til å være med den hele livet ut. Vær derfor veldig nøye med hvordan du mater den.

Sosialt vesen

Noe som kanskje er litt undervurdert og som du ikke nødvendigvis er fullstendig klar over er at hester er veldig sosiale skapninger, og derfor er det veldig viktig at vi følger et par gode tiltak.

Det første du må vurdere er hvor mange hester du har. Dersom du har flere hester så er det viktig at du bygger dem i det samme området, og at du ikke isolerer dem fra hverandre fordi dette kan føre til forskjellige problemer rundt atferden deres. Den generelle energien som kommer fra dem kommer også til å være veldig rar, de fungerer på samme måte som mennesker. Vi lever bedre sammen enn hver for oss.

Dersom det faktisk er slik at du kun har en hest, så er det veldig viktig at du bruker mye tid med den hver dag. Dersom du selv ikke har all verdens tid fordi du har andre ting å gjøre, så bør du uansett sørge for at det er et eller annet menneske eller dyr som henger med hesten og som kan holde den med selskap. Disse dyrene blir fort ensomme og det bør vi klare å unngå dersom vi vil være flinke med hestene våre.

Husk å sjekke opp på hestens helse regelmessig og tilkall veterinæren øyeblikkelig dersom du finner noe merkelig.