Hest som arbeidsdyr

Hesten ble tidlig tatt i bruk av mennesker til å hjelpe til med gårdsarbeid og transport. Så tidlig som 3000 år før vår tidsregning ble det vanlig å bruke hest, og vi begynte å temme hesten allerede tusen år før det. Over så lang tid er det klart at hesten som vesen har utvikla seg mye, den har faktisk tilpasset seg oss mennesker mye og fått egenskaper som er nyttige for samholdet mellom oss.

Når hesten ble tatt i bruk verden over spilte den en stor rolle på framsteg innen kommunikasjon og teknologi. Hesten er et sterkt og utholdent dyr. Den kan trekke store tømmerlass, dra en plog gjennom åkeren eller ei slede om vinteren. Dette er bare noen av mange arbeidsoppgaver hesten kan takle. Den er et svært allsidig og nyttig dyr. Spesielt før menneskelig teknologi ga oss store maskiner og elektrisitet, var hesten uunværlig for å utføre arbeid som ville tatt folk mye lengre tid, for ikke snakke om mange flere krefter. Det er nok en god grunn til at vi fortsatt måler styrken til en motor i hestekrefter, vi har mye å takke dette dyret for.

Nå til dags brukes hester i større grad til hobby. Det er en relativt dyr ting å drive med, men de som er lidenskapelig opptatt av hest ser ikke på det som et hinder. Med et forbrukslån kan man skaffe det man trenger og sette pris på all gleden og nytten en hest kan gi.