Sportshesten

I denne artikkelen skal vi snakke om hesten som er spesifikt avlet til å være flink i de fleste sporter som vi har i dag.

De fleste hestene som avles til dette formålet i dag deler en del egenskaper, og nå skal vi se litt på disse og hvorfor de er viktige. Det første og absolutt viktigste som en slik hest bør ha er hastighet.

Fysikk

Det sier seg selv hvorfor farten hos en hest er veldig viktig. Se for deg forskjellige sporter som for eksempel travbaneløp, hvor hastigheten til hesten er veldig viktig. Dette er derimot ikke det eneste som disse hestene trenger.

Det sier kanskje seg selv at de forskjellige sportene krever forskjellige egenskaper, og at vi her ikke snakker om noen spesialiserte kvaliteter, men heller det generelle som disse hestene blir avlet til.

Derfor er det slik at som regel så har disse hestene som driver med sport et talent for hastighet, bevegelighet og utholdenhet. Hesten må på en måte være veldig “spretten” også for å kunne dempe støtene av sin egen kroppsvekten når den løper. Dette kan hjelpe stort på utholdenheten til hesten også.

Denne typen hest skal også være veldig flink på å hoppe både høyt og langt. Alt vi har snakket om så langt er fysiske egenskaper, men det finnes også mentale kvaliteter som vi kan utvikle gjennom å avle den.

Personlighet

Personligheten til denne typen hest skal være tålmodig og på alle måter veldig trenbar. Det går også veldig greit at hesten er viljesterk og stor i personligheten så lenge dette fører til en bedre innsats og kan kontrolleres.

Uansett så må hesten være villig til å jobbe ekstra.