Feltritt

La oss se litt nærmere på en veldig gøyal aktivitet som vi kaller feltritt og som er en ganske populær sport innenfor hesteverden.

Dette er en blanding mange forskjellige ting som kombineres til en stor konkurranse. På det samme stevnet så setter vi sammen tre ting; dressur, sprang og terrengprøve.

La oss gå gjennom disse tingene. Som vi har gått gjennom tidligere så er det viktig å være i veldig god form når vi skal drive med dette, men vi antar at det allerede er klart.

Dressur

Hva betyr egentlig dressur? Vel, i denne øvelsen så skal rytteren ta med seg hesten gjennom en liten bane hvor dommerne ser litt på ting som for eksempel hvordan rytteren og hesten samarbeider sammen. Her er det viktig at vi er rolige og holder rytmen godt i gang.

Sprang

Under denne delen av konkurransen så skal vi også vise hvor lydig hesten er, og hvor flink den er til å hoppe over hinder.

Terrengprøven

I terrengprøven er det enda større oppmerksomhet rundt de fysiske kvalitetene til både hesten og rytteren. Dette er også den testen som faktisk teller mest, og her kan man oppnå mest poeng.