Hva bør du ha med deg i stallen?

Hester er fantastiske og komplekse dyr som nye mennesker stadig får øynene opp for. Om du er en nyfrelst hesteelsker er det derfor utrolig mye å sette seg inn i når man blir en del av denne nye verdenen. Som hesteelsker skal du kanskje begynne å tilbringe mer tid i stallen, men da kommer spørsmålet om hva du egentlig bør ta med deg i stallen? Akkurat dette spørsmålet tar vi for oss her, så om dette er relevant for deg er det bare å lese videre.

Sunn fornuft

Noe av det aller viktigste å ha med seg i stallen er faktisk ikke en fysisk gjenstand i det hele tatt, men nettopp sunn fornuft. Hester er tross alt utrolig store dyr med mye kraft, og skal derfor respekteres. Uansett hvor snill, trygg, og fantastisk en hest er, så er de levende dyr, og ulykker kan skje. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du oppfører deg rundt disse dyrene, og ikke ta for store sjanser. En skremt hest kan få store konsekvenser, og selv om den ikke har noen intensjon om å skade deg kan ting likevel gå galt. Så for å bevare både din egen og hestens sikkerhet, opptre rolig rundt hestene, og vær konsekvent og trygg.

Nødvendig elektronikk

Du tenker kanskje, hvorfor nevnes elektronikk her, dette handler vel tross alt om hester? Likevel henger dette tett sammen med forrige punkt, og hvordan du kan opprettholde egen sikkerhet i stallen. Ting kan skje veldig fort og da er det viktig at du har telefonen lett tilgjengelig. Sørg også for å ha med deg en god iphone lader, så du ikke risikerer at telefonen er tom for strøm når det gjelder.Slik kan du enkelt ringe etter hjelp enten til deg selv eller andre. Når disse to tingene er i boks kan du være sikker på at hjelp kan kontaktes fort dersom det skulle bli nødvendig.

Godt tøy

Når man holder på med hest er man nødt til å trosse all slags vær, og derfor er det utrolig viktig med rett bekledning. Du kommer til å trenge både en tynn og en tykk ridebukse, og det samme gjelder ridesko, slik at du er klar for både sommer og vinter. I tillegg trenger du både en god vinterjakke og en slitesterk allværsjakke. Sørg også for å ha en tynn lue som går under hjelmen, og noen gode ridehansker, som holder deg varm samtidig som du har god kontroll. Om det er en spesifikk stall du holder til fast kan det også være lurt å undersøke muligheten for å få oppbevare litt tøy der.

Det er altså litt av hvert som bør være på plass når du skal ta deg en tur i stallen. Disse tipsene bringer deg veldig langt på vei, og vil sørge for at du snart er rustet for alt hestelivet har å by på. Kos deg med din nyfunne hobby og lykke til.