Hestens symbol

La oss nå se litt nærmere på hva hesten har vært et symbol for over årene. Dersom du ikke er helt sikker på hva dette betyr så går vi først over hva et symbol egentlig er til å begynne med.

Symbol

Et symbol er altså rett og slett en representasjon av en mer eller mindre objektiv virkelighet. Hesten derimot har vært et symbol på mange forskjellige ting opp gjennom tidene. Det har vært et symbol både for liv, død, utholdenhet og flaks.

Veldig ofte så har hesten også blitt brukt til å symbolisere fruktbarhet, og som du kanskje ser så finnes det en drøss med forskjellige symboler som

hesten er et symbol på.

I dag så kan hesten til og med være et symbol på status. Det er jo ikke alle som for eksempel kan eie sin egen hest, og dersom du bare har en hest for å drive med den på hobbybasis så kan det veldig godt hende at dette blir sett på som et statussymbol.

Det finnes også masse andre overtroiske ting som folk har forbundet med hester. Det ble også sagt at dersom man drømte at man rir på en hest, og at kroppen gynger for mye frem og tilbake så kunne man forvente at det skulle komme veldig dårlig vær eller et dødsfall.

Du har sikkert også hørt at en hestesko kunne være et tegn på godt hell, og at folk pleide å henge det over dørene sine.

Dette avslører enkelt og greit at vi mennesker har et dypere forhold til hester enn at vi bare har brukt dem til å utføre mekanisk arbeid for oss. Det kan virke som det er noe dypere som foregår.