Hestens bruksområde

La oss nå gå videre og se litt på alle de forskjellige måtene som hesten kan bli brukt på. I all hovedsak så skal vi hoppe over de mer moderne måtene å bruke hest på, og heller gå litt i dybden på hvordan vi har pleid å bruke hesten historisk sett.

Vi har egentlig nevnt de fleste bruksområdene som hester blir brukt til, men la oss se litt nærmere på hvordan det fungerer relatert til gårdsbruk. Med en primitiv plog så kan man bruke en hest til å vende jorden om til siden for å lage plass til det vi skal plante på åkeren vår. I dag så gjøres dette oftest med maskiner, og hester har blitt satt til siden. Det er derimot ikke det samme som å si at hester er helt ubrukelige i dag, og vi skal heller ikke undervurdere hvor mye arbeid vi sparte på å bruke disse dyrene som hjelpere til blant annet denne typen arbeid.

Arbeidshest

Denne arbeidshesten var oftest mye tyngre enn de andre rasene som eksisterte fordi vi ikke fokuserte på fart, men på styrke og utholdenhet. Denne typen hest var mest egnet til slikt arbeid.

Det er også ekstra viktig at de hestene som ble brukt til denne slags jobb også var veldig tålmodige og ekstra tamme. Dette er egenskaper som vi også på mange måter kunne avle opp, og dette med avl skal vi snakke om senere.

Et stort problem med å ha mange av slike tyngre hester var også at det kunne være ganske kostbart å avle dem opp og å fø disse dyrene. Som sagt så pleide de å være en god del tyngre, og oftest så var det også en stor mulighet for at det var enda viktigere for å sette sko på disse hestene.

Oftest så var disse skoene som man satt på denne hesten også enda bredere enn de vanlige skoene, og det kunne hende at man trengte å lage sko som var laget spesielt for den enkelte hesten.

Som du forstå så har hesten veldig mange forskjellige bruksområder, men faktumet består at de alltid på en eller annen måten har hjulpet oss med mye arbeid, og utenom det så har vi brukt dem for å kunne transportere mennesker og ting.