Er ridning trygt etter brystoperasjon?

Hvis du elsker å ri på hest, lurer du kanskje på om du kan fortsette med denne hobbyen etter en brystoperasjon. Svaret er ja, men det er noen ting du bør vite før du hopper i salen igjen.

Hvor lenge må du vente?

Det første spørsmålet er hvor lenge du må vente etter operasjonen før du kan ri igjen. Dette avhenger av flere faktorer, som typen av implantater, størrelsen på implantatene, plasseringen av implantatene og din egen helbredelse. Generelt anbefaler de fleste kirurger at du venter minst seks uker etter operasjonen før du begynner med fysisk aktivitet som ridning. Dette er for å la sårene gro ordentlig og forhindre komplikasjoner som infeksjon, blødning eller forskyvning av implantatene.

Hvilken type implantater bør du velge?

En annen ting som kan påvirke din ridning etter en brystoperasjon er typen implantater du velger. Det finnes mange typer implantater på markedet i dag, men ikke alle passer like godt for aktive kvinner som liker å ri på hest.

En type implantater som skiller seg ut er Motiva Ergonomix2 implantatene. Dette er den siste generasjonen av Motivas ergonomiske implantater, som er designet for å gi et naturlig utseende og følelse til brystene dine. Disse implantatene er fylt med et geléaktig materiale som er mykt og elastisk, slik at de tilpasser seg dine naturlige bevegelser og holder en rund form når du ligger ned og en dråpeform når du står opp. Dette betyr at de ikke vil se kunstige eller stive ut når du rir på hest, men heller følge den naturlige dynamikken til brystet ditt.