Hestens historie og maxikjoler fra NA-KD

Hester er fantastiske dyr som har levd med mennesker i tusenvis av år. De har vært våre venner, våre hjelpere og våre inspirasjonskilder. Men visste du at hester også har en historie med mote? Ja, du leste riktig. Hester har nemlig vært med på å påvirke noen av de mest populære klesplaggene gjennom tidene, blant annet maxikjoler!

Hva er en maxikjole fra NA-KD?

En maxikjole er en lang kjole som rekker ned til ankelen eller gulvet. Den kan ha ulike snitt, farger og mønstre, men felles for dem alle er at de er elegante, komfortable og feminine. Maxikjoler passer til mange anledninger, enten du skal på fest, på jobb eller på tur.

Hvordan henger hester og maxikjoler sammen?

Du lurer kanskje på hva hester har med maxikjoler å gjøre. Vel, det skal jeg fortelle deg. Hester har nemlig spilt en viktig rolle i utviklingen av maxikjoler gjennom historien.

I antikkens Hellas var hestekjøring en populær sport og underholdning. Kvinner som deltok i denne aktiviteten brukte lange kjortler som dekket hele kroppen for å beskytte seg mot støv og sol. Disse kjortlene var forløperne til maxikjolene.

I middelalderen var ridning en måte å reise og krige på. Kvinner som red brukte lange skjørt som kunne brettes opp over salen for å gi mer bevegelsesfrihet. Disse skjørtene var også inspirert av de greske kjortlene.

I 1800-tallet ble ridning mer et fritidssyssel enn et nødvendig transportmiddel. Kvinner som red brukte fortsatt lange skjørt, men nå med mer pynt og detaljer for å vise sin status og smak. Disse skjørtene ble kalt crinoliner eller hoopskirts.

I 1900-tallet ble ridning mer et sportslig eventyr enn et sosialt ritual. Kvinner som red brukte kortere skjørt eller bukser for å være mer praktiske og moderne. Men samtidig begynte noen kvinner å bruke lange kjoler igjen for å uttrykke sin femininitet og individualitet i en tid med store endringer.